Sidor

lördag, maj 19, 2007

Jordgubbspaj med citronkräm

Inte nog med att det blir gott, citrondoften sprider sig och får hemmet att lukta underbart.Pajdeg
150 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1-2 msk vatten
Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Rör ner vatten lite i taget tills det tar ihop som en deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen i cirka en timme. Kavla sedan ut degen och klä en pajform som du smörat och mjölat. Ställ formen kallt ett tag. Grädda sedan pajskalet i ugnen (200 grader) i åtta minuter.
Citronkräm
2 citroner
(rasp från skalen och 0,5 dl citronsaft)
75 gram smör
0,5 dl socker
1 stort ägg
Koka upp smör, citronrasp, citronsaft och socker. Vispa ägget lätt och häll koket över. Vispa lite och häll tillbaka i pannan. Värm och vispa tills blandningen tjocknar. Täck sedan över och låt kallna.
Fyll pajskalet med krämen när båda kallnat och dekorera med jordgubbar.
Låt gärna stå en stund i kylskåpet så blir det lättare att skära upp bitar utan att pajskalet går sönder.