Sidor

söndag, mars 09, 2008

Morotsbullar

Saftiga morotsbullar går inte av för hackor. Det gör inte ens något om man glömmer matskeden med sirap.5 dl vatten
25 gram jäst för matbröd
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 msk salt
2 rivna morötter
1 msk sirap
7 dl Kungsörnens fullkornsdinkelmjöl
5 dl Kungsörnens siktade dinkelmjöl
(Ägg och mer solroskärnor)

Gör så här:
Värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen (för osötade degar). Häll i solroskänor, linfrön, salt, morötter och sirap. Sedan häller man i jästen i omgångar tills degen är smidig. Låt sedan degen jäsa i 40 minuter under bakduk. Knåda degen smidig och rulla 20 st bullar som får jäsa under duk på en smörad plåt i 20 minuter. Vispa upp ägget och pensla bullarna och sprinkla på solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar