Sidor

onsdag, februari 24, 2010

Kreolsk söndagsgryta

Det här receptet har jag fått av Johanna, det är väldigt enkelt att laga och hela familjen tycker om det. Fort går det också.

Kreolsk kycklinggryta
9 hg kycklingfilé (eller fläskfilé)
3 st kabanoss/chorizokorv
1 liten burk syltlök
1 st röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 dl hela kalamataoliver

Putsa och skär filén i skivor.
Skär korven i skivor och bryn. Tag upp korven och bryn filén i fettet.
Krydda med mejram, salt och peppar, strö på mjölet.
Tillsätt syltlöken, oliver, den hackade gurkan och paprikan.
Slå på grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med spadet från syltlök

Vi äter den med Coops tagliatelle med ägg.

3 kommentarer:

  1. Mmmm, den grytan lät fantastiskt god!! Klickade in från monstermalla :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera