Sidor

torsdag, september 15, 2011

Tapas middag

Idag skulle jag maskera att vi skulle äta rester, då testar man laga någon spansk smårätt, tinar upp något ur frysen, tar fram köttbullarna från igår och kallar det:
Tapas
Tortilla med chorizo och ost
2 små potatisar (kokas 15-20  min)
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 chorizo red hot
0,5 burk soltorkade tomater
8 ägg
2 msk kallt vatten
Parmesanost

Gör så här:
Tärna den kokta potatisen (den ska bara kokas så den precis är mjuk). Hetta upp oljan i en stekpanna som man kan ha under grillen i ugnen. Stek lök och den småskurna chorizon i 5 minuter. Tillsätt soltorkade tomater och potatis, stek 5 minuter till. Värm under tiden ugnen.
Vispa ägg, salt och vatten. Häll i pannan. Stek undersidan och lyft ibland så att ostekt ägg kan rinna ner. Strö över osten och ställ in i ugnen tills ovansidan stelnat och osten smält. Servera varm eller kall skuren i tårtbitar.

Ungstekt sparrisSmörj en form med 2 msk olivolja. Rulla in en sparris i en halv serranoskinka. (Man får skära bort en bit.) Grädda på 200 grader ca 10 minuter.

Vitlökstomater
Halvera tomater. Ställ dem i en form. Häll på olivolja, salta och peppra. Ställ vitlöksklyftor mellan tomaterna. Grädda på 220 grader i 40-45 minuter. Pressa sedan ut en vitlök på varje tomathalva.
Stekt potatis med pikant paprika
3 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk caynnepeppar
1 tsk salt
Blandas ihop i en skål.
Stek sedan klyftad potatis i mycket olja. Tills de börjar bli lite bruna (ca 20 minuter), ta sedan upp potatisen och låt den rinna av lite grann på hushållspapper. Ner i en bunke och i med kryddorna. Rör om så kryddorna fördelas och servera sedan på ett fat.

Det var några recept som finns i den här kokboken:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar