Sidor

torsdag, maj 03, 2012

Lax med getost

Ikväll har vi ätit lax. Getost kanske är lite överdrivet att servera barn så idag har jag faktiskt gjort en annan variant till barnen, även om jag tycker att de ska serveras samma mat som resten av familjen. Lillen fick lax med sweet chili istället (uppskattades inte) och Lillan fick crispy bites (uppskattades mycket).
Själva åt vi lax med getost. Mycket gott.

Lax med getost
(2 portioner)
2 laxfiléer
0,5 dl crème fraiche
75 g getost
Honung

Gör så här:
Skär ett snitt i laxfilén (på toppen), salta och peppra. Rör ihop crème fraiche och getost. Fyll skåran. Ringla över lite honung. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Ett gi recept som passar alla faser, om det serveras med sallad och lite nötter. Vi hade en del rotsaker som skulle ätas upp så det blev ugnsbakade rotsaker istället. Laxen är i alla fall väldigt snabb och enkelt att tillaga. (Lyxigt god.)
Min syster har köpt samma kokbok som mig, det finns mycket gott i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar