Sidor

onsdag, maj 30, 2012

Spröda ostpinnar

Jag provade att göra en halv sats av detta recept på ostpinnar. De blev väldigt goda, spröda och krispiga med smak av västerbottensost. Perfekt till "fördrinken" eller som tilltugg till vinet, tekoppen också för den delen. 

Spröda ostpinnar (ca 25-30 st)
2,5 dl riven västerbottensost
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
100 g rumsvarmt smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela den i fyra delar och rulla varje till en fingertjock längd. Skär i ca 7 cm långa stavar. Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över flingsalt. Grädda pinnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


Receptet kommer ur nummer 1/2012 av tidningen Hembakat. Jag gillar den tidningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar