Sidor

fredag, juli 20, 2012

Smulpaj med jordgubbar och rabarber


Smulpaj med jordgubbar och rabarber
2,5 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
3 dl råsocker
200 g smör kylskåpskallt i små kuber

Fyllning
600 g färska jordgubbar (1 ask)
5 medelstora rabarberstjälkar putsade och skurna i 2,5 cm bitar
1 tsk vetemjöl
1 dl råsocker
Saft av en halv citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop smuldegen i en bunke till en grynig massa genom att nypa ihop den.
Blanda jordgubbar och rabarber med mjöl, socker och citronsaft. Häll i en pajform. Smula över degen i ett jämnt lager.
Grädda i ugnen i 35-40 minuter tills ytan är gyllenbrun och fyllningen mjuk och bubblig.
Servera med lite vispad grädde.



Det här receptet kommer från kokboken "Kitchen hero: bringing cooking back home" som jag inte har men gärna vill ha.
Pajen blir knaprig med råsockret men den är ändå inte godare än knäckpaj. Det är nära, men det skjuter ju som bekant ingen hare. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar