Sidor

måndag, november 25, 2013

Krabbkakor

Opanerade krabbkakor redo att dippas och stekas.
Krabbkakor (ca 24 st)
3 burkar krabbkött (à 170 g)
0,5 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
några droppar tabasco
1 msk worcestershiresås
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk paprikapulver
ca 10 salta kex
Vetemjöl, 1 ägg och ströbröd (till paneringen)
Olja (till stekningen)

Gör så här:
Pressa ur vätskan ur krabbköttet. Blanda majonnäs, dijonsenap, tabasco, worchestershiresås och kryddor. Krossa kexen och blanda med krabbköttet. Blanda med majonnäsblandningen och forma sedan biffar. Doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i vetemjöl.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek krabbkakorna några minuter på varje sida till se är gyllenbruna. Servera varma eller kalla.


Ur systrarna Eisenmans mingelmat som jag plockade fram när jag behövde hitta plockmat till en babyshower. De behöver antingen mer kryddor eller en sås att dippa i enligt min mening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar