Sidor

lördag, april 12, 2014

Canneloni al forno (Fyllda pastarullar)

Fyllda pastarullar
Salsa di pomodori (1 sats tomatsås)
2 burkar hela tomater
1 finhackad gul lök
0,5 stjälk blekselleri
2 vitlökssklyftor
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
2 msk tomatpuré

Hacka lök, selleri och vitlök så smått som möjligt. Värm oljan i en kastrull och tillsätt lök, selleri, vitlök med en nypa salt. Koka under omrörning tills de är mjuka utan att ha tagit färg. Tillsätt tomatpurén och låt koka en stund. Tillsätt tomaterna, rör om och lägg på lock. Låt koka på medelvärme 5 minuter, sedan utan lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Cannelloni al forna - fyllda pastarullar (4 portioner)
1 finskuren lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl frusen spenat (skuren om det inte är färdighackad)
300 g kalvfärs som malts två gånger (jag tog vanlig köttfärs)
4 msk ricottaost
1 näve hackad färsk oregano
4 soltorkade tomater i små bitar
Salt och peppar.
Cannellonirör

Sätt ugnen på 175 grader. Stek lök och vitlök med en svätt olivolja. Hacka spenaten. Blanda ihop allt till en jämn smet. (Jag stekte köttfärsen lite grann, det stod inget om det i receptet men jag vågade inte chansa). Skeda ner röran i cannellonirören. (Gick bra men lite pillrigt och tidsödande, tar man färska lasagneplattor och rullar går det fortare. Lägg rören i en smord långpanna. Häll över tomatsåsen (salsa di pomodori) och ställ in i ugnen 20 minuter.


Dottern gillade det. Äldsta gillade det inte alls (han gillar visst inte mängden tomatsås vi och framförallt hans far använder i maten. Mellersta åt det men sa inget om det. Jag tyckte att det var lite åt det smaklösa hållet men inget som inte nån extra vitlöksklyfta och en tesked timjan kan fixa.
Tidsåtgång: 1,5 timme
Det är lite för långt tid för att platsa som vardagsmat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar