Sidor

torsdag, augusti 21, 2014

Kycklingklubbor med paprikasås

Igår efter jag pluggat och innan jag åkte iväg och jobbade fixade jag kyckling till middag. Det var populärt och blev gott fast det var enkelt fixat. Det är sån middagsmat jag gillar! Visserligen tar det lite tid i ugnen men det sköter sig i princip själv. Så man kan göra annat under tiden. Hela familjen gillade det i alla fall (den äldsta var inte här och det var lika bra för det blev bara en kycklingklubba över till lunch idag).
Idag tänkte jag steka korv och koka makaroner. Men då tog maken över och gjorde korvstroganoff istället. :)


Kycklingklubbor med paprikasås och morotssallad (4 portioner)
3 msk smör
0,5 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1000 g kycklingklubbor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop smör, soja och vitlöksklyfta (smaksätt eventuellt med 1 tsk timjan). Lägg en påse kycklingklubbor i en ugnsfast form. Klicka ut kryddsmöret på kycklingen och tillaga i ugnen 30-35 minuter i nedre delen av ugnen.
Ta ut och skär i den största klubban för att kolla så den inte är röd. Kyckling ska ju absolut inte vara rosa i mitten. Är det det kör du dem lite till i ugnen.

Servera gärna med potatisklyftor. (Klyfta lägg i en ungsform, häll på lite olivolja och rör om. Salta. Sedan kan den tillagas bredvid kycklingen om det ryms i ugnen. Eller om du har varmluftsugn, då kan du ha potatisen där uppe och kycklingen där nere.)

Paprikasås:
2 dl matyoghurt
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
Blandas och rörs ihop till en sås.


Receptet är ur Linas barnkasse. Maken frågade hur jag gjort kycklingen precis när dottern skulle ta första tuggan. 
"Jomen det är enkelt, bara smör och soja och... garlic". 
För vitlök vill jag ju inte säga, då säger den lilla flickan bredvid mig: 
"LÖK?! Jag tycker iiiiinte om lööööök!".
Sen måste hon smaka ändå men då måste jag ställa krav att hon gör det. Såå nu tänker jag prata engelska för att förvilla lite. Hon smakade och det var gott. Nästa gång provar vi med lite timjan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar