Sidor

onsdag, januari 07, 2015

Rimmad oxbringa med senapsstuvad grönkål och rotfruktsstomp


Rimmad oxbringa med senapsstuvad grönkål och rotfruktsstomp (4 portioner)
500 gram rotselleri
500 gram morötter
1 bakpotatis
2 st palsternackor
500 gram oxbringa
1 st grönkål
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vatten
3 msk grovkorning senap
0,75 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna rotselleri, morötter, bakpotatis och palsternackor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa ihop till rotmos med en klick smör, salta och peppra.

Skär oxbringan i 0,5 cm tjocka skivor och värm i en ugnsfast form i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skär bort roten på grönkålen och finstrimla bladen. Smält smöret och pudra över vetemjöl. Tillsätt mjölken lite i taget och vatten som får puttra ihop till en stuvning. Tillsätt senap, salt och grönkål, lått puttra 2-3 minuter.

Detta var ett recept ur Linas matkasse, vi gillar inte oxbringa eller rotmos i våran familj. Så det mesta åkte i komposten...
Vi vill inte ha oxbringa igen, två gånger räcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar