Sidor

måndag, februari 02, 2015

Broccolibollar med rotsaker

Vegetarisk mat som vi åt för ett tag sedan. Jag tyckte att det lät så fantastiskt gott med broccoli och parmesanost men jag tror att man måste ha betydligt mer parmesanost och gärna den som är lagrad 36 månader med mycket smak.
Broccolibollar (4 portioner)
500 gram fryst broccoli (som tinats upp)
2 dl riven parmesanost
4 dl mandelmjöl
2 ägg (jag tog 3)
1 tsk salt
1 msk olivolja

Hacka broccoli eller mixa snabbt. Krama ut vätskan så mycket som möjligt. Blanda med ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek i olivolja.

Servera med ungsbakade rotsaker och sweet chilisås (2 dl turkisk yoghurt och 3 msk sweet chili).


Det gick inte hem hos familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar