Sidor

onsdag, april 15, 2015

Arraksbollar

Syftet med sockerkakan var hela tiden att förädla den till något bättre. (Så jag bakade den men 50-100 gram mindre smör så den blir lite torrare). Den skulle bli lyxiga arraksbollar (eller om du föredrar att kalla dem myrstackar). Sjukt goda sådana i lyxvariant med Carlshamns flaggpunsch istället för arrak från bakhyllan på matbutiken (om du inte är för ung för att gå på Systembolaget, i så fall får det duga med essensen).

Arraksbollar
1 sockerkaka
125 gram smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 dl Carlshams flaggpunsch (eller en halv flaska arraksessens om du måste)
Brunt strössel

Gör så här:
Riv sockerkakan.

Rör ihop smör och socker. Rör ner kakao och punsch. Rör sedan ner den rivna sockerkakan. Forma runda bollar i lagom storlek och rulla dem i brunt strössel.

2 kommentarer:

  1. det ser väldigt gott ut. mamma brukade baka arraksbollar när vi var små, det var lyx!!! =)

    SvaraRadera