Sidor

måndag, februari 29, 2016

Veckans kloka ord





Översatt:
Det du tillåter kommer att fortsätta.

söndag, februari 28, 2016

Teenage mutant ninja turtles tårta

Ninja turtles tårta.
Laktosfri tårta med citronbotten och citronfrosting som färgats grön. Jag hade tänkt göra en ombre variant men tidsbristen var överhängande stor så jag spritsade bara pluppar på en kvart med dottern som hejarklacksledare.
Närbild på dekoren (tillverkad av sockerpasta).
Denna tårta var till mitt syskonbarn. Han har hunnit bli 6 år.
Årets första och enda tårtbak.

lördag, februari 27, 2016

Lättnadens suck och lite shopping

Kaffe och praliner
Igår hade jag tenta på sista kursen som examineras med en tentamen (personaladministration). Lyckligtvis tyckte jag att det var en lätt tenta, skrev mina svar så att pennan glödde och lämnade in den med känslan "alla rätt, eller nästan". En stor lättnad!
Förra kursens tenta får jag nämligen göra om snart då jag misslyckades totalt och inte fick godkänt. Det är första gången i mitt liv som jag måste skriva om ett prov så det är en ny upplevelse.
Jag gjorde misstaget att läsa i kurslitteraturen när jag borde ha pluggat in formler. (Räknar nyckeltal gör man ju snabbast och enklast i Excel men det får vi å andra sidan inte använda på proven.) Nu har jag dessutom fått tips om Youtube från den enda som fick rätt på sista frågan. Det vet jag ju egentligen, allt man vill lära sig finns på Youtube, men ibland kan man behöva en påminnelse.

Jag gick en sväng på stan då jag hade en bokad me&i träff och skulle stanna kvar. Då kom jag på att jag hade ett presentkort på Bodyshop som strax blir för gammalt och styrde stegen dit. Men när jag skulle köpa en bodylotion visade det sig att jag hade mer än ett presentkort att utnyttja så jag shoppade loss av deras serie med doft av argan oil. Den luktar väldigt gott och jag betalade bara 32 kronor vilket ju är helt underbart billigt. Handkrämerna ska jag lägga i handväskorna, body lotionen luktar gott och sprayoljan ska jag prova i dotterns hår (och mitt).

Jag köpte även nästan osynlig ögonskugga på makeupstore. En med lite glitter och en utan. De kommer att bli välanvända, jag har saknat den färgen fast de nästan inte syns.

måndag, februari 22, 2016

Veckans kloka ord



Översatt:
Jag jobbar med mig själv
för mig själv
av mig själv


Denna vecka i allra högsta grad.

lördag, februari 20, 2016

En vissen tulpan

Ja, det skrivs inte så mycket här för tillfället. En jobbig period i mitt liv som gör att jag stundvis känner mig lika vissen som förra veckans tulpaner. Men förhoppningsvis blir allt bättre så småningom. Tills dess...

måndag, februari 15, 2016

Veckans kloka ord



Översatt:
Fråga dig själv om det du gör idag för dig närmare till vart du vill vara imorgon.


söndag, februari 14, 2016

Helgmys

Lördagsfin. Rosett från en vinflaska passar bra i håret och matchar fin till tunikan.
Helgen började bra. I fredags hämtade jag upp maxmål åt lillan på vägen hem, hon fick äta så fort vi kom hem. Jag och maken skippade middagen och grabben skulle ut och lyxa sig på afterworkbuffé så när maken skjutsade in honom till stan fick han köpa ost och kex. De var vi lagom sugna på när dottern gick och la sig. Riktigt gott, det var ett tag sedan vi åt ost och kex.

Min nya shoppingväska.
I lördags hade jag me&i träff och upptäckte att jag åkt iväg aningen tidigt så jag passade på att handla före träffen. Lyckligtvis hade jag ju med mig min fina maskrosväska så den fick jobba för första gången. Jag älskar verkligen trycket, dottern ska få ha en ljusrosa klänning på sin första examensdag.

Vi åt ceasarsallad till middag och sedan chips till melodifestivalen. Jag gillar de nya rutiga chipsen, jag smakade cheddar & chipotle på butiken men hittade bara sourcreamsmak när jag skulle köpa chips. De var också goda. Jag hade även ett lyxproblem, två vita dippar och jag har ingen aning om vilken som var vitlök och vilken som var sourcream/wild onion. Men jag gissar att den med crème fraiche var den godare av de två. Jag fick en flaska bubbel med ett hjärta på av maken i present, det passade både till sallad och chips. :)

Men allra bäst med helgen är att man får tid att umgås med såna här små töser. Idag köpte jag en halv sida lax och bjöd in två gäster på middag. Grabben hade redan köpt en pizza så jag tänkte att han svälter i alla fall inte ihjäl för att jag serverar fisk och han åt faktiskt lite grann.

Hoppas att din helg också har varit bra och att du får en fortsatt fin söndag.

onsdag, februari 10, 2016

Morgonrocks mani

Tennis spelar jag inte, men jag ville ha en vit och blå...
Förra året när jag var i Stockholm köpte jag bäddset och sedan sa jag till maken att nästa år ska jag minsann ha mig en ny morgonrock! Han tyckte att det var en bra idé då han tycker att den gamla var ful. Så i år slog jag till och vi har verkligen funnit varandra jag och morgonrocken.
Jag försöker maximera min morgonrockstid.
Vardagsmornar är tiden alldeles för kort, men en stund på kvällen med nattlinne och morgonrock brukar jag få till i alla fall. Det är nästan lite fånigt hur nöjd jag är över en morgonrock. Den är mjuk och skön. Å visst kan man väl får vara lite överdrivet nöjd när man längtat efter något länge?


tisdag, februari 09, 2016

Banan- och grönkålssmoothie

Banan- och grönkålssmoothie
1 mogen banan
1 stor näve grönkål
2 dadlar (urkärnade)
1 rågad tsk mandelsmör
1,5 dl mandelmjölk

Kör alla ingredienserna i mixern till en slät smoothie.


Jag provade den till lunch och det var knappt att jag orkade hela smoothien. Den lär fungera bra till frukost också... God smak med lite gömda nyttigheter (grönkålen).


Egentligen skulle det vara en näve spenat, men det hade jag inte så det fick bli grönkål och det fungerar också. Det blir en grön smoothie.
Receptet kommer ur "Deliciously Ella". Först var jag lite skeptisk till att receptet angav måttet i "mugg" och tänkte att det var en fasligt dålig översatt kokbok. Men så stod ju dl måttet angivet under.

måndag, februari 08, 2016

lördag, februari 06, 2016

De perfekta skorna fattas mig

Jag fönstershoppade ju en del i Stockholm också. Eller nja, inte direkt kanske när man fysiskt går in i butiken och tittar och kanske till och med provar. Värst av allt är att jag provade dom här skorna och de var så jättesnygga att mina fötter gråter för att jag inte köpte dom. Helt perfekta var dom.
Jag ångrar mig och så är det slutsålda på hela Internet. :(
Det var väl inte meningen helt enkelt.