Sidor

onsdag, maj 17, 2017

Hel kyckling i slow cooker

Hel kyckling i slow cooker (6 portioner)
1 st hel kyckling

4  tsk salt
2 tsk paprika
1 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk timjan
1 tsk vitpeppar (malen)
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk svartpeppar (malen)

Blanda ihop ingredienserna i en liten skål. Här utgår jag från att du köpt din kyckling på ett ställe där den är fixad och inte behöver tömmas på inälvor och liknande. Skölj den i vatten och klappa den torr med torky.

2 vitlöksklyftor
1 citron

Pressa vitlöksklyftorna och gnugga in kycklingen med dem. Stoppa även in vitlök i kycklingen. Gnugga in kryddblandningen över hela utsidan och insidan av kycklingen. Skär citronen i fyra klyftor och tryck in dem i kycklingen så att citronköttet hamnar mot kycklingens sidor.

1 medium-stor gul lök, hackas
4-5 morötter, skrubbas och skärs i halvor eller tredjedelar
4 selleristjälkar, skärs i tre bitar

Lägg grönsakerna längst ner i din slow cooker. De ska hindra att kycklingen står i sitt spad och göra god smak. Du skulle även kunna göra buljong av saft som blir över sedan.
Placera kycklingen ovanpå grönsakerna.
Du ska inte hälla i någon vätska, det fixar kycklingen åt dig. Sätt på locket och kör den på low i 4-8 timmar. En kyckling som väger 1,8 kg tar ca 6 timmar men det beror på din maskin också. Kolla att kycklingen är klar. En innertemperatur på 82 grader intill benet för att anses vara färdig.

Plocka upp kycklingen och lägg den på en ungsfast form. Grilla sedan i ugnen i 4-5 minuter.

Jag tyckte att det lät som ett alldeles fantastiskt gott recept. Det luktade också fantastiskt gott i köket. Men i slutändan blev det en torr och trist kyckling. Sonen smet från middagen och jag och dottern åt lite grann, så det blev mycket kyckling över. Dumt att slänga tänkte jag och ökade på mängden tacosås och philadelphiaost i det här receptet: Mexikansk kycklingpaj utan skal så fick vi ändå ut en god middag.

Receptet hittade jag på The little kitchen och konverterade till svenska mått.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar