tisdag, maj 30, 2017

Krabba med chili och koriander


Krabba med chili och koriander (2 portioner)
1 msk matolja
1,5 hackad vitlöksklyfta
1 tsk finhackad ingefära
3 salladslökar i tunna skivor
1 röd chili i tunna skivor
300 gram avrunnet krabbkött
Rivet skal och saft av en halv lime
2 msk hackad färsk koriander
1 msk hackad färsk mynta
Salt & peppar
Salladsblad till servering

Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt vitlök, ingefära, salladslök och chili och stek i 2-3 minuter. Tillsätt krabbkött, limeskal, limesaft, koriander och mynta och stek i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera varmt på krispiga salladsblad.

176 kcal per portion
Recept ur 5:2 kokboken.
En rätt intetsägande rätt måste jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar