torsdag, maj 04, 2017

Lax- och spenatpasta med färsk basilika


Lax- och spenatpasta med färsk basilika
350 gram pasta
250 gram haricot verts
1 bananscharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl crème fraiche
0,5 tsk torkad timjan
1 tsk vitvinsvinäger
500 gram laxfilé
70 g babyspenat
En halv ask plommontomater
Salt, svartpeppar, ev. chiliflakes
En halv kruka basilika

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt haricot verts koka med den sista minuten. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i en rymlig stekpanna i smör i 1-2 minuter. Pudra över 1 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl mjölk, 1 dl crème fraiche, 0,5 tsk torkad timjan och 1 tsk vitvinsvinäger. Låt puttra 3-4 minuter. Skär laxfilén i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar och lägg ner i såsen och låt sjuda tills fisken är klar. Blanda nykokt pasta, laxsås, spenat och en halv ask babyplommontomater. Smaka av med salt, peppar och kanske lite chiliflakes. Toppa med blad från en halv kruka basilika.

Recept ur "Villaägarna".
Snabbt enkelt och gott. Det är bara tonåringen som inte gillade det. Dottern åt tre portioner. Jag har ätit det till middag, lunch och nu middag igen.
Prova, det är gott förstår du. ;)

1 kommentar:

  1. Säkert absolut myckt bättre när ngn alla lagar matn åt en!

    SvaraRadera