Sidor

tisdag, augusti 01, 2017

Fläskytterfilé med currysås


Stekt fläskytterfilé med krämig currysås (4 portioner)
600 gram fläskytterfilé
0,75 tsk salt
Svartpeppar

Skär fläskytterfilén i cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Hetta upp 1 msk smör i en stelkpanna och stek köttet några minuter per sida tills det är genomstekt. Lägg upp på ett fat och täck med ugnsfolie till servering.

2 vitlöksklyftor
0,5 msk vetemjöl
0,5 tsk curry
1 tsk kinesisk soja
3 dl mjölk
100 gram philadelphiaost
1 kycklingbuljongtärning
Tillsätt lite smör till stekpannan. Pressa ner vitlöken. Rör ut vetemjöl, curry och kinesisk soja. Tillsätt mjölken lite i taget och sedan philadelphian och kycklingbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar och låt puttra 3-4 minuter.

Serveras direkt med kokt basmatiris.

Recept ur Linas barnkasse, jag var hade inte så höga förhoppningar då jag inte gillar curry. Det var godare än jag trodde och barnen åt det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar