Sidor

lördag, augusti 23, 2014

Grillad fläskkarré med vardagsbearnaise


600 gram fläskkarré

Gör så här:
Tänd grillen (men gör det helst på rätt sätt så den inte blir förstörd).
Skär fläskkarrén i skivor och pensla på lite marinad. Eller så struntar du i det, men lite grann gör ju att det blir lite godare. Salta och peppra. Gilla sedan fläskkarrén 4-5 minuter på varje sida. Det går så snabbt så det kan du göra sist.

"Vardagsbearnaisesås"
1 msk smör
0,5 msk vetemjöl
0,5 burk arlas färskost
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk torkad dragon

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet. Vispa ner 3 dl vatten, lite i taget. Tillsätt färskost, buljong och dragon. Koka upp såsen och låt sjuda 6-7 minuter. Rör om då och då.
Blir den för vattning kan du du koka lite till och sedan när den fortfarande inte tjocknat så tar du lite arrowrot och vispar ner så är det klart.

Servera med röd paprika, sockerärtor och gurka samt ris.


Med sockerärtor menar jag sugarsnaps. Men det låter så fel när dottern sitter vid bordet och säger "Snaps! Jag vill ha snaps!". Bearnaisesåsen gick hem hos yngsta grabben. YEAH. Den var faktiskt god och måste ju vara bättre än färdig E-ämnes bea full av smör?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar